12 . Involtini di vitello farcito con pomodori secchi e formaggio pecorino / Roladki cielęce faszerowane suszonymi pomidorami i serem owczym
|
||
|
Składniki na 4 porcje:
TECHNIKA PRZYGOTOWANIA
Kroimy cielęcinę na dwanaście plastrów i na każdym z nich układamy suszony pomidor i kawałek sera owczego, solimy do smaku i formujemy roladki, spinając je wykałaczkami. Rozgrzewamy oliwę na patelni do której dodajemy pokrojona w plastry cebulę. Smażymy obtoczone w mące roladki przez 5-6 minut często przewracając. Po uzyskaniu złocistego koloru wyciągamy cebulę z patelni i dodajemy masło, a gdy się całkowicie rozpuści dolewamy białe wino oraz bulion. Gotujemy całość do czasu aż sos zgęstnieje. Na talerz wykładamy liście młodej rukoli, na rukolę roladki i polewamy niewielka ilością sosu.
|
|
|